top of page
geometrical-vector-abstragct-3.png

THEMA
VOORSCHEREN

Nat voorscheren, trimmen zo relaxt mogelijk.

Soms is het nodig om  voor te scheren. Wanneer scheren we voor en waarom? Dat laat ik jullie in deze blog weten met leuke video's erbij.

Vandaag had ik een hondje in de trimsalon waar ik voor koos om nat voor te scheren. Het leek mij leuk om het hier met jullie over te hebben omdat deze techniek niet bij iedere trimsalon voorkomt maar wel heel handig is! Hieronder een filmpje.

Door te scheren op nat haar kunnen we het haar langer houden! De truc? We scheren mee met een kortere scheerkop. Door mee te scheren blijft het haar langer en omdat met een kortere kop scheert, kun je makkelijker door de vacht komen. Win win! Ook nog een voordeel, omdat het haar gewassen is worden de scheerkoppen veel minder snel bot. Hond blij en ik blij!

Na het scheren is de vacht nog nat, dus tijd om te drogen! 

Bij het drogen krijgen alle honden altijd een hoodie op. Op deze manier heeft hij geen last van het harde geluid. Wil je meer hierover weten? Kijk dan bij blazen of föhnen

 

"Omdat het haar kort is gemaakt, Gaat het drogen veel sneller en is de hond eerder klaar!"

Het snijblad van de scheerkoppen is van porselein! Hierdoor worden de koppen minder snel heet en roesten ze niet!

Voordat de hond gedroogd word, word hij in gesprayd met "Fast dry"spray. Hierdoor is de hond in mun van tijd droog!

Doordat de hond meteen in bad gaat en daarna meteen geschoren word is de trimbeurt heel relaxt. De hond word niet van te voren uitgeborsteld en eventuele knopen worden niet weggehaald. Het werkt schoner en is beter voor het materiaal. Vooral als het warm is, is dit heerlijk voor de honden om een beetje af te koelen. Het hoofd wort altijd geföhnd nooit geblazen.

 

"En met resultaat: een ontspannen hond!"

Het na scheren gaat altijd tegen voor een strak resultaat. Dit doen we met een langere scheerkop dan het voorscheren.  

De "Nat Voorscheren techniek" is op ieder ras ras wat geschoren mag worden toepasselijk. Meestal pas ik deze techniek toe bij honden waar een heel stuk haar vanaf moet, of honden die helemaal in de klit zitten of zelfs vervilt zijn. 

 

"Een hond uit de knoop halen is ontzettend stressvol. Het doet pijn en hij moet lang stil zitten. Dat is natuurlijk helemaal niet leuk."

En Klaar!

WhatsApp Image 2022-08-11 at 3.14.37 PM.jpeg

Bekijk hier onze heerlijke producten die wij ook gebruiken in de trimsalon!

bottom of page