Klanten die hun hond geknipt hebben willen niet meer terug naar scheren. Waarom is de hond mooier na het knippen dan na het scheren? Dit komt omdat je met scheren het lichaam volgt. Als je hond kromme voorpootjes heeft zie je dat nog extra duidelijk na het scheren. Als je knipt wordt het been recht geknipt. Je hersteld met het knippen de zwakke punten van de hond waardoor het resultaat mooier wordt. Ook doordat het geknipt wordt blijft er meer haar op de hond staat waardoor het niet zo'n "doorschijn vacht" krijgt. Ook is het knippen beter voor de vacht omdat knippen minder rigoureus is dan scheren.​

Deze pagina is bedoeld om dingen te verduidelijken die met het trimmen te maken hebben. Je brengt tenslotte je hond wel alleen naar een trimsalon. Ik streef naar een trimsalon waar ik zelf mijn eigen hond heen zou brengen. Wat ik zelf belangrijk vind is dat er diervriendelijk gewerkt wordt. Natuurlijk is het resultaat ook belangrijk. Voor een goed resultaat en een goede werkwijze is tijd nodig. Wat gebeurt er allemaal in de trimsalon en waarom moet er bijvoorbeeld geschoren worden of geknipt? Dat wil ik jullie graag zo goed mogelijk uitleggen. Natuurlijk kan er ook contact worden opgenomen. 

knopen worden door harde lucht eruit geblazen. Je blaast als het ware de haren uit elkaar waardoor het ontward word. Dit helpt alleen met lichte knopen die niet vervilt zijn. Door middel van blazen trek je niet aan de vacht (wat wel het geval is bij borstelen of kammen) waardoor het diervriendelijker voor de hond, vacht en huid is.

Bij een hond met veel onderwol is het gewenst om te blazen omdat je de onderwol eruit blaast. Meestal is het de winter- of de zomervacht die eruit gaat. Ook om dezelfde redenen als hierboven het diervriendelijker om te blazen i.p.v. alles uit te harken, kammen of borstelen.

​Fohnen gebeurt meestal na het blazen als nacontrole. Met een slicker brush worden alle haren uit elkaar geborsteld wat niet met het blazen eruit is gegaan. De haren worden recht geborsteld zodat het goed te knippen of te scheren is. Dit proces is heel belangrijk voor een mooi resultaat.

Voor bangere honden is de fohn aangenamer omdat ik dan beide handen vrij heb waardoor ik de hond gemakkelijker gerust kan stellen door een aai of een brokje. Ook blaast de fohn minder hard dan de blazer.

BLAZEN

FOHNEN

SCHEREN

Het "witte water" is vuil gemengd met huidvet

SHAMPOO

ASSORTIMENT

WHITENING/

BRIGHTENING

PURIFIYING

GENTLE/

PUPPIES

BLACKENING/​

GLOSSING

RESTRUCTURING/

STRENGTHENING

TEA TREE/

NEEM

CRISP COAT/

VOLUMIZING

ODOR

CONTROL

DETANGLING

CONDITIONER

WAAROM

NAAR DE TRIMMER

KNIPPEN/

EFFILEREN

Scheren is vooral heel fijn voor de hond als de hond veel klitten heeft. Het kost veel tijd om de hond helemaal uit de klit te peuzelen. Vaak doet dit pijn en het is ook slecht voor de vacht. De beste manier om dit te verhelpen is door onder de klitten door te gaan scheren. Het is niet altijd mooi maar de hond heeft een plezierige behandeling gehad!

Ook is het fijn om te scheren als de hond al oud is en niet zo lang meer kan staan. Een tondeuse erover is snel gedaan en is voor de hond veel fijner dan een vermoeide knipbeurt. (Scheren kan op verschillende lengtes).

Een schone vacht kan beter geknipt en geschoren worden dan een vieze vacht. Ook staat de vacht beter uit door het blazen en/ of fohnen. Zo kan de vacht mooi recht geknipt of geschoren worden.

 

Doordat de vieze vacht geborsteld wordt, wordt kan de vacht beschadigen omdat je zand, takjes, stof, etc. door de vacht laat schuurt. Een vieze vacht is slecht voor de conditie van het haar.

 

Voor ons trimmers is een schone vacht gewenst. Dit bespaart ons veel kosten voor de slijper.

WASSEN

NAGELS

Het is belangrijk om de nagels te laten knippen omdat deze anders kunnen ingroeien. Veel eigenaren denken als de hond veel op tegels loopt dat dit niet nodig is. Toch is het altijd goed om de nagels te controleren, vooral het duimpje. Het duimpje zit aan de zijkant van het voorbeen en kan gemakkelijk ingroeien. Sommige honden hebben deze nagel ook op dezelfde plek aan het achterbeen. Het is verstandig om deze nageltjes altijd te controleren. 

Op het linker plaatje ziet u een voorpoot waarbij de duimnagel helemaal rond groeit. Het rechter plaatje is een achterbeen met een Hubertus klauw. Ook deze nagel groeit bijna weer in het voetzooltje. Zowel het linker als rechter plaatje laat zien dat de nagel geknipt moet worden om een pijnlijke ingegroeide nagel te voorkomen.

 
 
 
 
 
 

PLUKKEN

Bij het plukken worden de losse haren in de bovenste vachtlaag door middel van de vingers verwijderd. Hierdoor krijgt de nieuwe vacht ruimte om zich te ontwikkelen. Het plukken hoort de hond geen pijn te doen. Een hond kan pas geplukt worden wanneer de vacht plukrijp is. Wanneer de hond niet plukrijp is, is het haarzakje nog niet genoeg ingedroogt waardoor de haar nog vast in het haarzakje zit. Als we de plukhonden niet plukken, onstaat er bij een groot deel bij deze honden jeuk waardoor de hond gaat krabben, soms tot bloedens toe. De meeste plukvachten zijn na iedere 6 maanden rijp. Sommige honden zijn later of eerder al plukrijp. Daarom plannen we een schema in die speciaal aangepast is aan uw hond.

 

OVERIGE

ZAKEN

 

Dit kunnen wij ook voor u betekenen.

Het leeghalen van haar in de oren

Puppy behandeling. Dit is een behandeling die hooguit een halfuur duurt. Het doel van deze behandeling is dat de pup went aan mij, aan de geluiden die bij de trimsalon horen (denk aan een tondeuse) en dat de pup een trimbeurt ziet als een leuke behandeling. Dit kan bijvoorbeeld door de tondeuse op een meter afstand aan te doen en de pup aandacht, knuffels en lekkere dingetjes geeft. Zo legt hij de link dat de tondeuse niet eng is maar leuk!  Het is natuurlijk spannend (vooral bij de eerste hond) om een pup voor de eerste keer naar de trimsalon te brengen. Daarom mag de klant er bij een puppy beurt bij blijven. Om de pup te laten wennen aan mij is het wel bevorderlijk dit na de puppy behandelingen af te bouwen.

Het verwijderen van tandsteen

Ook kan er bij ons een tussenbeurt worden ingepland. Wat houdt dit in?

- het vrijmaken van de oogjes

- voetjes leeghalen van haar

- geheel ontklitten

- andere dingen kunnen worden besproken

Inspectie van de huid en vacht

Het creeren van een stripvacht bij een plukhond

De was- en blaastechniek zodat de hond veel haar (met name onderwol) verliest zonder er extra haren uit te halen die nog vast zitten. Dit komt omdat de oude haren die los zitten zich water water volzuigen waardoor deze zwaar worden. Door met harde lucht over de huid (niet op de huid dit voelt niet fijn) te blazen. Hierdoor blaas je alle oude haren uit de vacht zonder er met een kam of borstel aan te trekken.

Niet elke vacht is hetzelfde dus niet elke shampoo is geschikt voor iedere vacht.  In de ene vacht zitten sneller knopen dan de andere terwijl sommige vachten juist te droog zijn en de haren sneller kunnen afbreken. Om deze reden maken we gebruik van een breed assortiment aan shampoo's waar de klant uit kan kiezen. Natuurlijk mag de shampoo van te voren geroken worden. We wassen de honden met YUUP! shampoo die tevens bij ons te koop is in de trimsalon. In onze winkel kunt u bekijken wat wij verkopen.

Ophelderende shampoo voor de witte vacht.

Speciaal ontworpen om de vergeling van het haar door oxidatie en dagelijkse blootstelling aan externe schadelijke elementen te bestrijden. Ideaal voor alle rassen en texturen, aanbevolen voor wit, blond en zilveren vachten (Shih Tzu, West Highland White Terrier, Bichon, Samojeed, Dogo argentino, om roodachtige reflecties te elimineren. De werking van hoge concentraties Keratine, Creatine en vitamine C + E + Phantenol beschermen de gevoelige huid van clearcoat honden welke gevoeliger zijn voor milieu-invloeden en UV -straling . Het bevat een specifiek langdurig anti-geel pigment, dat werkt op de beschadigde keratine, neutraliseerd de vergeelde kleur om de oorspronkelijke witheid en glans te herstellen.  Verrijkt met de natuurlijke extracten van Bamboe en Lotus bloemen met hun glanzende en verhelderende eigenschappen.

Zuiverende shampoo voor alle vachttypen.

Reinigingsmiddelen op basis van natuurlijke ingrediënten.

Geformuleerd met milde reinigingsmiddelen uit plantaardige ingrediënten , geschikt voor alle rassen , kleuren en texturen en ideaal als een diepreinigende behandeling , zelfs in geval van een vette huid met de verschijning van roos , roodheid en vervelend jeuk. De specifieke natuurlijke extracten van Aloë Vera , Witte Wilg en Propolis met hun talgregulerende, antiseptische, zuiverende en verfrissende eigenschappen maken deze shampoo een krachtig reinigingsmiddel voor de huid, onzuiverheden worden op milde wijze verwijderend voor een schone, heldere en luchtige vacht. Dankzij de werking van de Keratine , Creatine en vitamine C + E + Panthenol vindt de huid opnieuw zijn natuurlijk evenwicht en lijkt het haar gezonder en helderder, makkelijk te kammen en langdurig geparfumeerd.

Zachte shampoo voor de gevoelige huid en puppy's

Speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de gevoelige huid en voor de eerste wasbeurten van puppy's met hun tere huid. De enzymen welke van nature de huid beschermen worden behouden, aanbevolen voor de rode huid of in geval van dermatitis, met dank aan de speciale formule op basis van een mild mengsel van zachte natuurlijke reinigingsmiddelen. Het bevat een combinatie van kalmerende en beschermende ingrediënten voor gehydrateerde en verzachte vachten als melkproteïnen, natuurlijke extracten uit Groene Thee en Angelica met antioxidanten en een kalmerende werking . De hoge concentraties Keratine, Creatine en vitamine C + E + Panthenol herstructureren en verbeteren de werking van de natuurlijke extracten.

Zwart revitaliserende glansshampoo.

Geformuleerd met milde reinigingsmiddelen uit plantaardige ingrediënten en speciaal ontworpen om de natuurlijke kleur van zwarte en donkere vachten te herstellen en van extreme zachtheid te voorzien voor een meer glanzende en gemakkelijker te kammen vacht. Specifiek voor donkere vachten en ideaal voor alle soorten van texturen, deze shampoo reinigt de huid diep en beschermt de vacht door de werking van Keratine, welke herstelt en kracht en volume aan het haar geeft en het complex van Creatine en vitamine C + E + Panthenol die de huid sterk hydrateert en de vacht doet schitteren. Specifieke ingrediënten verbinden zich met de natuurlijke keratine van het haar en geven het haar weerstand tijdens het spoelen, en verbeteren de intensiteit om de natuurlijke kleur te beschermen tegen blootstelling aan de zon en andere schadelijke stoffen. De natuurlijke extracten van Zwarte Walnoot en Kaasjeskruid neutraliseren de warme tinten van het haar voor een meer intens zwarte kleur en donkere reflecties en hydrateren de huid, de gehydrolyseerde rijsteiwitten werken voor een glanzende en makkelijker te kammen vacht. Geschikt voor honden en katten met zwarte en donkere vachten. Dit product bevat geen verfstoffen.

Herstructurerende en versterkende shampoo

Geformuleerd met milde reinigingsmiddelen uit plantaardige ingrediënten, ideaal voor alle soorten vachten en met name bestemd voor de herstructurering en versterking van de meest beschadigde en verwaarloosde vachten met gebrek aan zachtheid, natuurlijke glans en vitaliteit. Effectief op lange en dunne vachten die extreme helderheid nodig hebben om hun natuurlijke kleur te verbeteren. Deze shampoo is samengesteld met hoge concentraties Keratine, Creatine en vitamine C + E + Panthenol voor voeding en herstructurering: de natuurlijke extracten van Ginkgo Biloba bevordert de microcirculatie van de huid voor een betere voeding van de wortel terwijl de gehydrolyseerde rijsteiwitten herstructureren en een filmlaag te vormen om de glans te beschermen.

Shampoo met natuurlijk afweermiddel tegen vlooien en teken.

Geformuleerd met reinigingsmiddelen afkomstig uit natuurlijke ingredienten. Effectief tegen vlooien, teken, muggen en vliegen en houdt de huid vrij van jeuk, irritatie en roodheid veroorzaakt door insectenbeten. De in hoge concetraties aanwezige antibacteriële en antiseptische essentiële oliën van Geranium en Cajeput (White Tea Tree) creëren een barrière tegen vervelende insecten, verwijdert vieze geuren en laten een natuurlijke geur achter op de huid. De zachte formule beschermt het haar door de werking van Keratine, welke de structuur van het haar herstelt en versterkt, de Creatine en het complexe vitamine C + E + Panthenol hydrateerd de huid en geeft glans aan de vacht. De natuurlijke extracten van Tijm verbetert de effectiviteit van de insectwerende etherische oliën en Kamille werkt rustgevend en verzachtend op de rode en geïrriteerde huid na insectenbeten. Tevens geschikt voor katten. Dit product bevat geen chemische bestrijdingsmiddelen, pyrethrine en permethrine.

Ruwharige en volume shampoo.

Speciaal ontwikkeld om ruwharige vachten te reinigen: zoals Terriers en Schnauzers, zonder te verzachten of te verzwaren. Deze shampoo reinigt de huid diep zonder conditionerende toevoegingen om de juiste textuur van ruwe vachten te herstellen en het behouden van volume voor een betere trimbehandeling. Het bevat reiningsmiddelen uit plantaardige ingrediënten en een complex van hoge concentraties Keratine, Creatine en vitamine C + E + Panthenol.

Verrijkt met natuurlijke extracten van Aloë Vera voor revitaliteit en hydratatie. Rode grapefruit beschermt de huid en het haar tegen oxidatie en Witte Wilg als talgregulerend middel. Tevens aanbevolen voor katten, met name langharige rassen.

Voedende en ontwarrrende conditioner.

Deze rijke conditioner hydrateert direct en revitaliseert zelfs de meest beschadigde vachten, vergemakkelijkt het ontklitten en voorkomt hun vorming. Ideaal voor alle rassen en texturen. Dit product is gemakkelijk toepasbaar en uitspoelbaar, de zachte crème creeert een filmlaagje over de gehele lengte van het haar, geeft onmiddellijk glans en de vacht is gemakkelijk uit te kammen, zowel de droge als de natte vacht. Verrijkt met hoge concentraties Keratine, Creatine, vitamine C + E + Panthenol om te ontwarren en te voeden, Phytoceramides gewonnen uit zonnebloempitten voor een totale bescherming, gehydrolyseerde rijsteiwitten en Bamboo extract vormen de natuurlijke film en voeden de vacht.

 

Deodoriserende shampoo

Botanische formule met natuurlijke extracten uit Moringazaden en Ginkgo Biloba. Reinigingsmiddelen op basis van natuurlijke ingrediënten.

Shampoo die speciaal is ontwikkeld voor honden met een vervuilde, verwaarloosde en onfris geurende huid. Om de vacht te beschermen tegen schadelijke stoffen zoals vervuiling, rook en UV-stralen, dankzij de speciale eiwitten geëxtraheerd uit Moringazaden. Het complex van Keratine, vitamines C + E + Panthenol en Ginkgo Biloba extract voedt en versterkt het haar vanaf de wortel, terwijl rijsteiwitten zorgen voor glans.